Afdelingsdressuur

Onze vereniging is al sinds jaren actief binnen de afdelingsdressuur (viertallen en zestallen). Waar dit bij andere vereniging minder is geworden, is dit bij ons juist een speerpunt geworden!

De paardensport wordt steeds individueler maar door afdelingsdressuur te rijden ga je als club voor een fijne samenwerking en probeer je hierbij een zo goed mogelijke prestatie te leveren. Het stimuleert erg het ‘clubgevoel’ wat bij ons hoog in het vaandel staat. Er worden door onze ruiters op zowel de Brabantse- als de Nederlandse Kampioenschappen prijzen in de wacht gesleept.

Foto: Brabants kampioen teamkampioenschappen pony’s 2018

Om deel te kunnen aan de afdelingsdressuur dien je in het bezit te zijn van een KNHS startpas.  De afdelingsdressuur vindt alleen in het zomerwedstrijdseizoen plaats. Voorafgaande aan het zomerwedstrijdseizoen wordt geïnformeerd wie er deel wil nemen aan de afdelingsdressuur. Aan de hand van deelnemers worden vier en/of zestallen samengesteld behorend bij de klasse waar de ruiters en paarden aan toe zijn. Er wordt er naar gestreefd eenmaal per week te trainen. Vaak richting de kampioenschappen gaat dit naar tweemaal per week. De trainingen starten vanaf februari. Er worden meestal drie selectiewedstrijden verreden waarmee je je als team kan plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen. Op de Brabantse Kampioenschappen proberen we een ticket te bemachtigen voor de Hippiade (Nederlandse Kampioenschappen).

Voor meer informatie over afdelingsdressuur of aanmelden kan via bestuur@rsv-st-lambertus.nl.

Reserve kampioen Nederlandse Kampioenschappen 2019  L-zestal pony’s

Brabants kampioen teamkampioenschappen 2018 M-viertal pony’s 

Nederlandse Kampioenschappen  2018  L-viertal paarden 8ste plaats

Brabants kampioen 2018  L-viertal  paarden

Nederlandse Kampioenschappen 2017 M-viertal  paarden 3de plaats
Nederlandse Kampioenschap 2017 L-viertal paarden 4de plaats

Brabantse Kampioenschappen 2017 L-viertal paarden 3de plaats
Nederlandse Kampioenschappen 2016 L-viertal paarden 6de plaats
Reserve kampioen Nederlandse Kampioenschappen 2014 L-viertal paarden

Reserve kampioen Brabantse Kampioenschappen  2014 L-viertal paarden
Brabantse Kampioenschappen 2014 L-viertal pony’s 5de plaats