18.01.2019 LEZINGREEKS IRENE SMEETS

Irene komt in 2019 naar Udenhout om een reeks lezingen te verzorgen. Wil je meer leren over paardengedrag, paardenproblemen, training en de invloed van jou op jouw paard? Maak gebruik van deze kans en schrijf je dan zeker in en kom mee leren! De lezingen zijn interessant voor alle niveaus, disciplines en fases van africhting.

Irene Smeets is eigenaar van Kings-Crossing trainingsstal in Nistelrode. Irene is gespecialiseerd in paardengedrag. Vanuit de training helpt ze de ruiter om het paard beter te gaan begrijpen.

Uit heel Nederland komen mensen naar Nistelrode om paarden zadelmak te laten maken, gedragsproblemen aan te pakken en meer te leren over het gedrag van hun paard.

Irene is Deurne gecertificeerd, heeft de opleiding freestyle instructeur gevolgd bij Emiel Voest en is bovendien Instructeur Centered Riding. Daarnaast heeft ze veel geleerd van Parelli, Dorrance, Ray Hunt en Warwick Schiller, grote namen vanuit de Horsemanship.

Haar passie is het om ruiters in harmonie met hun paard te laten bewegen. Dit kan alleen op een mentaal en fysiek gebalanceerd paard, maar ook de ruiter zal goed gebalanceerd op zijn of haar paard moeten zitten.

Lezing 1: 15 februari 2019 Probleempaarden en paardenproblemen.
De lezing laat zien waar problemen die paarden hebben en problemen die wij met paarden hebben vandaan komen. Hoe komt het, wat bezielt zo’n paard. Je ziet dat mensen vaak ten einde raad terecht komen bij een horsemanshiptrainer. Waarom werkt dat vaak wel en wat hebben al die horsemanshiptrainers dan gemeen. Waarom werkt soms de traditionele manier van problemen oplossen niet.

De lezing geeft niet alleen inzicht in de problemen die paarden hebben en waar ze vandaan komen, maar tevens inzicht in “wat een paard bezielt”. Wat drijft een paard en hoe zit dat dan. De lezing is een praktische makkelijk te volgen verhaal, maar wetenschappelijk onderbouwd.

Lezing 2: 1 maart 2019.Hoe fixen we de paardenproblemen?
De lezing is onafhankelijk van de voorgaande te volgen, maar voor het complete beeld gemakkelijker als je lezing 1 ook gevolgd hebt. We gaan bekijken hoe we paardenproblemen kunnen fixen en stellen ons daarbij de vraag óf we een paard wel moeten fixen, of dat we eigenlijk zelf iets moeten veranderen waardoor het paard veranderd.

Je krijgt inzicht in hoe je een probleem kunt beoordelen en wat je kunt doen om het te verhelpen. Deze lezing geeft een paar handvaten en geeft inzicht in horsemanshiptechnieken.

Lezing 3: 22 maart 2019 Awareness en body awareness.
Deze lezing is zeer praktijkgericht. Je krijgt een korte introductie in hoe je eigen lijf het lijf van je paard beïnvloed en laat je voelen en zien wat je lijf doet en hoe je het kunt veranderen.

De avond geeft je leuke en grappige oefeningen die je niet op je paard oefent maar wel op je paard kunt toepassen. Kleine dingen veranderen, heeft grote gevolgen.

Kosten
De kosten voor leden van RV St. Lambertus zijn €7,50 per lezing en €20 voor alle drie de lezingen.  Niet-leden betalen €10 per lezing en €25 voor de hele reeks.

Inschrijven 
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar activiteiten@rsv-st-lambertus.nl. Geef hierin je naam en de lezingen aan die je wilt volgen. Vanaf 19.30 uur is de kantine open, de lezingen starten om 20.00 uur

Aansluitend aan de lezingreeks zal er ook een clinicdag georganiseerd worden waarbij deelnemers van de lezingen voorrang krijgen bij inschrijven.